Hello, yesterday.

Weet u nog een jaar geleden? Toen Apple met veel tromgeroffel leopard aankondigde. Waaronder 10 nieuwe secrets die ze nog niet konden laten zien omdat ze microsoft niet wouden laten kopieëren. Wel gisteren zijn die secrets uit gekomen. Ale eigelijk niet. En waarom al dat geheim doenerij, er valt niet te kopieëren. Het kopieerwerk is al gedaan, door apple inc.

Laat we eens eventjes overlopen wat apple gisteren heeft bekend gemaakt;Ze hebben een nieuwe desktop gemaakt, en als je de keynote bekijkt dan zie je dat de zaal in de lach schiet, ze dachte namelijk dat het een grapje was. Niet dus. Oei afgang. Ok ik moet zeggen het dock is er een voor mij persoonlijk een pak op vooruit gegaan. Maar de menubar. Man het achterste van de ezel van mijn grootvader is nog schoner. Ale wat hebben ze daar gedacht in california? Oh nee de vista transformatie is goed gelukt? Wat nu? Laten we onze fill van de menubar minder zetten? Komaan. Hoe amateuristch kan het wel niet lijken?
Oh ja wil je alles terug mooi bij een past, zoals leopard doet? Wel Uno kan dat even goed…

Ze hebben ook stacks gelanceerd. Niet meer als een soort van mappen, een effectje over gegooid, maar een normale map doet juist hetzelfde… Ook mogelijk in tiger. Gewoon rechtse klik nieuwe map aanmaken. Jaja technologie is niet meer wat het geweest is. Of u kunt opteren voor overflow. Same thing, just not apple.

Ze hebben ook nog Quicklook voorgesteld. Zie het als een geupdate preview. Basislijn, je kan elk bestand bekijken zonder bijhorend aplicatie te openen. Tof maar meer als een update is het niet…

Wel tot daar de nieuwigheid. Er is nog oud nieuws hoor, maar dat weten we al van 2006.
Zo zijn er backdrops in ichat, basislijn is een andere achtergrond dan die die achter je is. Ook zijn alle chats nu in tabbladen. Wauw, totaal niet nieuw meer…

Mail is ook veranderd. Je kan taken toevoegen en een rss lezer (wat is er mis met safari?). En je kan makkelijk templates maken. Maar daar eindigt het grote nieuws zowat.

iCal heeft een opfrisbeurt gekregen, niet meer… Zeker minder.

Spaces, ook zo 2006. Gewoon virtuele bureaubladen. Bestaat ook al. Virtuedesktop

Time machine. Ook 2006, ziet er nu al gedateerd uit. Kan handig zijn, maar niet handig genoeg voor over te stappen.

Voor de rest zijn er nog kleine aanpassingen gebeurt aan bepaalde programm’s zoals dashboard, safari, boot camp, front row, DVD player, maar niet echt om naar huis, laat staat naar u, te schrijven.

Tot zover de grote veranderingen. Er zijn er in totaal 300 volgens apple, maar eeuh als dees het neusje van de zalm is? Dan blijf ik wel bij tiger hoor. Of mss vista. Die hebben teminste een deftige menubar. En dan hebben ze nog het lef om te zeggen, the biggest upgrade ever… Sure…

Dat is nu het grote nadeel aan alles geheim willen houden he, je gaat gewoon weg teveel verwachtingen scheppen. En als je die niet kan waarmaken, ja dan sta je daar schoon. En geloof me, dan is het niet cliënt zijn of haar fout hoor. Toch niet volgens de cliënt. Neen, telkens als Apple met iets komt dat totaal niet meer zo waauw is… Dan komt altijd dat ene zinnetje van die ene oude bekende op in mijn hoofd van; Sinds Apple commericieel is geworden zijn ze een pak minder geworden. Of toch iets in die aard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.